Tokratna aktivnost v okviru projekta »Blended teaching and learning in VET schools« (»Kombinirano poučevanje in učenje v poklicnih šolah«) se je nanašala na učinkovite metode poučevanja iz oči v oči (“The most effective face to face methods, approaches, tools”). Delavnica se je izvajala v šolskem centru Ida-Virumaa Kutsehariduskeskus (povezava: www.kutsehariduskeskus.ee/et) Tallinna maantee 13 Sillamäe, v Narvi, od 1. do 3. marca 2022.  Z vseh partnerskih šol projekta (Estonija, Grčija, Latvija, Litva in Slovenija) smo sodelovali po štirje udeleženci. Rezultat projekta bo priročnik z najučinkovitejšimi metodami poučevanja »iz oči v oči«.

Narva leži na skrajnem severu-vzhodu Estonije, tik ob ruski meji, ločnica je reka Narva. Tako so tudi poklicne šole, ki smo jih obiskali, dvojezične. Gostitelji so nam pripravili topel sprejem in poskrbeli za odlične strokovne delavnice s področja različnih metod poučevanja. Njihove šole, ki delujejo v obliki centrov, imajo moderno tehnološko opremo za vsa poklicna področja. Obiskali smo tri različne šolske centre, v različnih krajih, ki so povezani v skupni šolski center.

Ob obisku šol smo si ogledali tudi čudovito naravo, ki je v tem času še vedno odeta v snežno odejo prav do obale Finskega zaliva.

Koordinatorica projekta v Sloveniji: dr. Alenka Hmelak Gorenjak

           

 


 

 

Riga State Technical School coordinate  Erasmus+ Strategic Partnership project “Blended teaching and learning in VET schools”, Co-funded by the Erasmus + Programme  of the European Union