Patricija je s Tenerif poslala dve simpatični sporočili, ki sta pri branju dali občutek, da človek to sam doživlja. Dovolila je, da ju objavimo na naši spletni strani. Vsi bodoči erazmusovci, priporočamo, da ju preberete!

15. 5. 2019

Buen día

Sporočamo, da smo varno prispele na naš cilj. Let je bil odličen, fenomenalen in enkraten. Zame je bilo to prvič in moram povedati, da je bila res nepozabna dogodivščina. Ko smo prispele okoli 21:30 prispele na cilj, smo vse stvari odnesle v naš apartma, ki je super in ogromen, imamo hladilnik z zamrzovalnikom, mikrovalovno, grelnik vode, mizo, stole, sedežno, televizijo, klimo, tri postelje in WC. Imamo tudi likalnik za oblačila, sedaj moramo samo še izvedeti, kje si lahko peremo perilo. Na policiji in na uradu za varnost smo si uredile vso dokumentacijo, ki jo potrebujemo. Okoli 16h pa nas čaka kratek sestanek, kjer dobimo ostale informacije o našem poteku dela. Meta že ima urnik za kuhinjo. Dela od 7h do 15h, začne jutri. Noč je bila odlično prespana, postelje so udobne. Kar se tiče samega otoka pa vam povem, da je po mojem okusu popoln, kamorkoli pogledaš palme in kaktusi in prečudovite rastline ter pokrajina.

Bungalovsko naselje je zelo lepo urejeno, imamo nogometno igrišče, ki je iz vulkanske mivke, imamo bazen in zelo simpatično jedilnico ter vrt, kuhinja je zelo mala, jaz je še nisem uspela videti. Jedilnica je v stilu Postojnske jame, iz stene rastejo iz umetne mase narejeni kapniki. V teh apartmajih uživajo  tako mladi kot tudi starejši, čeprav je starejše populacije več. Osebje je prijazno, trudijo se komunicirati v angleščini, tudi v kuhinji, čeprav tam govorijo res malo. Tudi same sodelujemo in poskušamo kar se da odzdravljati in pozdravljati v španskem jeziku.

Punce iz Training CENTRA so prisrčne in zelo prijazne, pomagajo in nam dajo veliko priporočil in napotkov.

Bile smo v trgovini in sami izdelki niso nekvalitetni, hrana in pijača ter oblačila so za naš standard v Sloveniji zelo poceni, tudi ob morju cene ne presežejo tistega maksimuma, ki bi ga na hrvaški obali ali pa slovenski obali lahko doživeli.

Mislim da se nam obetata 2 zanimiva mesca na otoku in sedaj se pojavi vprašanje: Ali nam bo po dveh mesecih šel na živce in bi se rade čim prej vrnile v domači kraj, ali pa bomo ostale na otoku… hmmmm ?? 🙂 🙂

Lepo se imejte in se slišimo spet čez nekaj časa, ko vam  povemo prve vtise o samem delu in sodelovanju z osebjem. Lepo pozdravite ves vaš kolektiv, še posebej pa gospo Silvo Hostnik, ki nam je tudi pomagala in podala koristne informacije kako na pot, kako na letalo …

Ufff ja, pa da ne pozabim glede vremena, zjutraj je precej mrzlo in oblačno, ki pa kar kmalu preide v sončno vroče poletje.

Que tengas un buen día, tuyas chicas Meta, Sabina in Patricija

      

19. 5. 2019

Holla,

Za mano je par delovnih dni, in moram priznati da je bil prvi NAJHUJŠI. Toliko novih informacij pa še te so bile posredovane na prav smešen način. Kolektiv je fenomenalen, sporazumevamo se malo angleško, malo špansko, večinoma pa s pantomimo. Moje znanje angleščine je v primerjavi z ostalimi  zaposlenimi vrhunsko. 🙂 🙂 Moja naloga je da pomagam, kjer se pomagati da, moram se pohvaliti, da nimam problemov (zaenkrat še ne), ker delo vidim sproti in tudi vidim, kdo potrebuje pomoč. Delo mi ni tuje, mi je pa tuj njihov način, ampak mislim da se kar hitro vključim. Delo se mi začne ob 16:00 pa vse do 00:00. Sem mislila, da bo šlo bolj na »easy«, pa sem se zmotila. Delati moram do minute natančno. Ne spuščajo prej domov … Me pa veseli, ker delam z ljudmi in sem v stiku s svetom. Naučili so me pripraviti Sangrio in njihovo kavo. Sangrija je narejena iz kocke ledu, bananinga likerja, viskija, pomarančnega swepsa ter koščka pomaranče in jabolka. Kava pa je narejena v kozarcu: na dnu je ekstrakt mleka, nato expreso in spenjeno mleko.  Pri večerji sem srečala tudi par, ki je iz Slovenije in moram povedati, da se je bilo pravi užitek pogovarjati v našem jeziku, tako olajšanje. 🙂 Meto in Sabino srečam bolj malo. Meta dela v kuhinji od 6h do 15h. Sabino pa menjam ob 16h in sem večinoma sama. Moram se dogovoriti, da bom 24. in 25. lahko imela prosto, ker je moj rojstni dan in bi to bilo res zakon, upam da mi uspe.

Kopala se še nisem, sem pa namočila noge in ni tako mrzla voda kot so opisali, ampak vsak ima svoj okus. 🙂

Se slišimo spet čez nekaj časa, lepo se imejte. Vse 3.

Pozdravčki, Patricija