10. marca 2017 je v prostorih IC Piramida Maribor potekal Tečaj eko predelave mesa s profesorjem Hermannom Jakobom – govedina, ki ga je organiziral Inštitut KON-CERT iz Maribora. Udeleženci so uvodoma prisluhnili gospodu Hermannu Jakobu, ki je znan avtor številnih knjig, med njimi »Izdelovanje mesnih izdelkov brez dodatkov« in »Ekološki recepti za klobase«, je tudi mesarski mojster, učitelj na šoli za mesarje in ravnatelj Šole za mesarske mojstre v Kulmbachu v Nemčiji. V Sloveniji vodi tečaje že od leta 2003. Nato so se preselili v šolske delavnice, kjer so bili priča sodobnemu razredu mesa in izdelavi mesnih izdelkov (klobas, pečenic) samo iz soli in začimb.

IMG_6656[1] IMG_6659[1] IMG_6661[1] IMG_6664[1] IMG_6667[1] IMG_6687[1] IMG_6691[1] IMG_6693[1] IMG_6694[1] IMG_6698[1] IMG_6702[1]