ROKOVNIK ZA PRIJAVO KANDIDATOV IN IZVEDBO VPISA V 1. LETNIK PROGRAMOV NIŽJEGA IN SREDNJEGA POKLICNEGA IZOBRAŽEVANJA TER POKLICNO TEHNIŠKEGA IZOBRAŽEVANJA ZA ŠOLSKO LETO 2018/2019

Obveščamo Vas, da bo Srednja šola za prehrano in živilstvo Izobraževalnega centra Piramida  Maribor v skladu z Razpisom za vpis v srednje šole in dijaške domove za šolsko leto 2018/19 (http://www.mizs.gov.si/si/delovna_podrocja/direktorat_za_srednje_in_visje_solstvo_ter_izobrazevanje_odraslih/srednjesolsko_izobrazevanje/vpis_v_srednje_sole/), v šolskem  letu 2018/2019učence oziroma dijake vpisovala v naslednje izobraževalne programe:

 • Pomočnik v biotehniki in oskrbi (2. letni program, Nižjega poklicnega izobraževanja, 32 vpisnih mest za novince oz. 2 oddelka);
 • Mesar  (3. letni program, Srednjega poklicnega izobraževanja, 26 vpisnih mest za novince oz. 1 oddelek);
  za poklica: Prodajalec/prodajalka mesa in mesnin,
  Predelovalec/predelovalka  mesa in mesnin
 • Pek (3. letni program, Srednjega poklicnega izobraževanja, 26 vpisnih mest za novince oz. 1 oddelek);
  za poklica: Izdelovalec/izdelovalka kruha in pekovskega peciva
  Izdelovalec/izdelovalka finega pekovskega peciva
 • Slaščičar (3. letni program, Srednjega poklicnega izobraževanja, 52 vpisnih mest za novince oz. 2 oddelka) in
 • Živilsko prehranski tehnik – PTI (2. letni program, Poklicno tehniškega izobraževanja, 28 vpisnih mest za novince oz. 1 oddelek).

Za vpis v naše programe izobraževanja ni potrebno priložiti zdravniškega potrdila, niti opravljati preizkusov nadarjenosti oziroma spretnosti. Predstavitve programov izobraževanja najdete v zavihku Izobraževalni programi, dodatne informacije o vpisu na spletni strani  Vpis v srednje šole (http://www.mizs.gov.si/si/delovna_podrocja/direktorat_za_srednje_in_visje_solstvo_ter_izobrazevanje_odraslih/srednjesolsko_izobrazevanje/vpis_v_srednje_sole/).

 

Obveščamo Vas tudi in prisrčno vabimo, da obiščete INFORMATIVNE PREDSTAVITVE naših programov izobraževanja, ki jih bomo v Srednji šoli za prehrano in živilstvo Izobraževalnega centra Piramida Maribor imeli  v naslednjih terminih:

 • petek, 9. februar 2018, ob 9. uri in ob 15. uri.
 • sobota, 10. februar 2018, ob 9. uri.

Veselimo se Vašega obiska in Vas v pričakovanju snidenja lepo pozdravljamo!

Davorin Urih, prof.

Rokovnik NPI-SPI-SSI-GIM-programi
Rokovnik PTI program