3. aprila 2019 je potekala razglasitev rezultatov na natečaju “Mladi za napredek Maribora”.
S svojima nalogama so sodelovale dijakinje 4. letnika Srednje šole za prehrano in živilstvo na IC Piramida Maribor.
Raziskovalna naloga z naslovom Vpliv sladkorja na senzorične lastnosti keksov, avtoric Ksenje Hronek in Lare Karin Grilc, je potekala pod mentorstvom Gregorja Soka in Manje Perčič. V tej nalogi smo raziskovali, kako kombinacije različnih sladil vplivajo na senzorične in teksturne lastnosti keksov.
Inovacijski predlog z naslovom Sladica presenečenja je bil delo avtoric Sare Ajtnik in Zale Miklavc pod mentorstvom Gregorja Soka in Silve Golob. V tem okviru smo razvili izdelek, v katerem je osnovna surovi stranski produkt pri predelavi bučnega olja.
Obe nalogi sta si prislužile srebrno priznanje (raziskovalna naloga 152 točk, inovacijski predlog 146 točk).
Čestitke dijakinjam in mentorjem!