15. oktobra se je v Tuheljskih Toplicah odvijal 8. evropski kongres slaščičarstva – Interslast. Glavna tema je bila uporaba medu v slaščičarstvu. Poleg raznih praktičnih delavnic, ki so jih izvajali domači in tuji mojstri, se je za dijake slaščičarskih, živilskih in kuharskih šol odvijalo tudi tekmovanje v pripravi torte z medom. Odrasli mojstri pa so se pomerili tudi v pripravi medenih pit in medenjakov.

Izdelke sta ocenjevali dve skupini. V prvi so bili slaščičarski in kuharski strokovnjaki, v drugi skupini pa novinarji.

Srednja šola za prehrano in živilstvo je tekmovala v pripravi medene torte – tekmovali sta Martina Križanec in Nataša Molnar iz 4.a pod mentorstvom učiteljice slaščičarstva Marije Horvat. Navkljub odličnemu izdelku, v katerega je bilo vloženega veliko dela in časa, se nista uvrstili med prve tri ekipe, ker je bila to leto konkurenca res številčna in močna.

Z medenjaki se je na tekmovanje prijavila tudi učiteljica slaščičarstva Manja Perčič. Njeni medenjaki so se, prav tako v močni konkurenci, po izboru skupine novinarjev uvrstili na 1. mesto.