V začetku avgusta, ko so temperature krepko presegale 30 stopinj smo se študentke višje strokovne šole živilstva in prehrane, pod vodstvom profesorice Silve Hostnik, odpeljale proti Bohinjski Bistrici. Načrtovano smo imeli raziskati ta del Slovenije, spoznati proizvodnjo mlečnih izdelkov na planinah in se družiti izven predavalnice. Nastanili smo se v apartmajih v Bohinjski Bistrici, ker smo prišli v večernih urah smo hitro zaspali. Prvi dan smo po zajtrku oblekli planinsko opremo in se odpravili na Blejsko kočo in se ustavili na planini Zajavornik. Pogledali smo si sirarno in poskusili njihov mlad sir, zorjen Bohinjski sir in albuminsko skuto. Domov smo se vračali popoldne, vendar nam je ostalo še toliko energije, da smo se po kosilu odpeljali do Bohinjskega jezera, kjer smo se lahko kopali. Naslednji dan smo se povzpeli na Kosmati vrh in Ratitovec. Na Ratitovcu smo se v planinski koči okrepčali s flancati, ocvirkovo potico in kavo. Tretji dan nas je čakala dolga pot. Odšli smo na Planino v Lazu, tudi tam smo si pogledali sirarno, poskusili kislo mleko, lahko smo tudi kupili sir. Iz planine smo šli do Planine pri jezeru. Ker je bil že čas za kosilo, smo si privoščili pasulj ali zelenjavno juho. Naša Tamara Vandur si je tam v koči sposodila harmoniko in nam zaigrala par pesmi, ob katerih smo tudi zaplesali. Po poti domov smo šli še po koritih reke Mostnice, in prispeli v Staro Fužino, ko je bil že večer. Vsak dan smo si po večerih naredili prijetna druženja, ob igranju študentke Tamare Vandur na harmoniko in petju. Zadnji dan smo šli na najkrajšo pot, to je bilo do Planine Konjščica, kjer smo poskusili jed po kateri so najbolj znani, to so skutni štruklji. Zatem smo se še zadnjič odpeljali do Bohinjskega jezera. Zvečer je bil čas za odhod proti domu. Kljub utrujenosti od prehojenih poti, smo dneve preživeli veselo in tako smo domov odnesli samo lepe vtise.