Na predvečer slovenskega kulturnega praznika, 7. februarja 2018, je kavarna in slaščičarna Ajda@Karamela postala prizorišče kulturno-kulinaričnega dogodka o sivki. Najprej nas je fotograf dr. Jurij Avsec s svojimi fotografijami in barvito pripovedjo popeljal skozi lepote Provanse, kjer se junija bohotijo ogromna polja cvetoče sivke.

Nato nas je gospa Bernarda Korez seznanila z možnostmi vsesplošne uporabe sivke v kulinariki in na številnih ostalih področjih (dekoracija, osebna higiena in nega).

Celoten dogodek so obogatile jedi s dodatkom sivke, ki so jih pripravili dijaki in zaposleni IC Piramida Maribor. Gostje so tako lahko degustirali kruh in pekovsko pecivo s sivko, pečenice z dodatkom sivke in sivkino kozarčno kremo. Prav tako so obiskovalci lahko okušali sivkine koktajle v pripravi društva Godi mi.

 

 

  • Objavljeno:
  • Kategorije: ICP