Za nami je uspešno izveden Piramida Fest 2017, ki je potekal od 24. do 26. aprila 2017. V njegovem okviru je potekalo ocenjevanje izdelkov v treh kategorijah:
– mesni izdelki: salame,
– pekovski izdelki: rženi kruhi,
– slaščičarski izdelki: pohorske omlete.
V oceno je prispelo 20 vzorcev salam, 14 rženih kruhov in 14 pohorskih omlet.
Ocenjevanje salam je potekalo v ponedeljek, 24. aprila 2017. Komisijo so sestavljali priznani ocenjevalci: predsednica komisije mag. Marlena Skvarča ter člani Rosvita Arzenšek Pinter, Franc Kebler in mag. Milko Lebarič. Komisija je podelila 1 zlato priznanje (GRM Novo mesto), 7 srebrnih in 2 bronasti priznanji.
Ocenjevanja rženih kruhov je potekalo 25. aprila 2017. Kruhe je ocenjevala komisija v sestavi: predsednica gospa Darinka Gostenčnik ter člani: Darko Hercog, Gorazd Bobovnik, Irena Rihtar in Stanko Vorih. Komisija je podelila 5 zlatih priznanj (Miklavške pekarne, Mateja Gimpelj IC Piramida Maribor, Žito d.o.o., Pekarna Fekonja, Pekarna d.o.o.) in 3 bronasta priznanja.
Pohorske omlete so bile ocenjene 26. aprila 2017. Komisijo je sestavljala predsednica mag. Marlena Skvarča in članice: Darinka Gostenčnik, Marija Horvat, Magdalena Turk. Podelile so 8 zlatih priznanj (Simon Jurič – Hotel Tisa, Hlebček d.o.o., Žito d.o.o., Doroteja Vogrinec, Patricija Kaučič, Ines Merklin, Mario Karničnik – vsi IC Piramida Maribor, Virpi Uimonen in Melissa Helin s Finske), 4 srebrna in 2 bronasti priznanji.

Dogodek so spremljali tudi mediji. Vsebina članka za Večer je dostopna na spodnji povezavi.

Vsem hvala za sodelovanje in nasvidenje na Piramida Festu 2018!

Najboljša pohorska omleta je s Pohorja

20170424_150357 IMG_6988[1] IMG_6939 IMG_7107[1]IMG_7075[1]IMG_7155[1]IMG_7081[1]IMG_7080[1] IMG_7079[1] IMG_7045[1]IMG_7050[2]IMG_7048[1]IMG_7047[1]IMG_7037[1]IMG_7035[1] IMG_6985[1]priznanja-salame zlata zlata2 zlata1 zlata3 zlata4 PRIZNANJE3PRIZNANJE8 PRIZNANJE7 ŽITO PRIZNANJE5 PRIZNANJE4PRIZNANJE2 PRIZNANJE1