Zbornik

12 – zbornik, oktober 2013 13 – zbornik, oktober 2014 14 – zbornik, oktober 2015 15 – Zbornik ŽP, oktober 2016 16 – Zbornik ŽP, oktober 2017

Več

Projekt “Kar sejemo, to žanjemo”

Na sejmu Narava zdravje v Ljubljani smo 13. oktobra 2017 od Čebelarske zveze Slovenije prejeli zahvalo za sodelovanje v projektu »Kar sejemo, to žanjemo«. Zahvala ČZS  

Več

Global hemp food innovation 2017 (Tekmovanje v inovativnih vrstah jedi iz konoplje)

Študentke VSŠ so zmagovalke tekmovanja  v inovativnih vrstah jedi iz konoplje, ki je bilo na svetovnem kongresu o konoplji v Ljubljani od 12.-15. oktobra 2017. Čestitamo Sanji Vukan, Moniki Meško, Ines Kokot in Sari Bosilj, študentkam 2. letnika in mentorici mag. Nevi Malek za dosežen uspeh in promocijo šole v okolju. Zmagovalci_konoplja_ICP    

Več

AGRA 2017

Dijaki in študentje so z mentorji kuhali na Agrini kuhinji v okviru sejma AGRA v Gornji Radgoni. Pripravljali so jedi iz ječmena in ponujali tatarski ajdov čaj.  

Več

USPEH ŠTUDENTA MARKA KERŽANA

Študent 2. letnika višješolskega programa Živilstvo in prehrana Marko KERŽAN je aprila 2017 v Naklem na tretjem tekmovanju v znanju in spretnostih Konzorcija biotehniških šol Slovenije dosegel 1. mesto in zlato priznanje v kategoriji Živilstvo za izdelek, ki ga je poimenoval Kraljeva pletenka. Razvil je poseben in inovativni tehnološki postopek izdelave pletenice s polnjenimi prameni. […]

Več

Utrinki iz sodelovanja VSŠ na sejmu Medical v Gornji Radgoni

Na sejmu Medical v Gornji Radgoni smo v okviru ZDRAVE KUHINJE – POLNE SKLEDE ZDRAVJA promovirali tatarsko ajdo in kuhali tatarski ajdov čaj. Tatarsko ajdovo kašo za kuhanje čaja je prispevalo Mlinarstvo Rangus iz Dolenjega Vrhpolja pri Šentjerneju na Dolenjskem. Oglejte si nekaj utrinkov iz sejma.   Pijmo tatarski ajdov čaj_Gornja Radgona-april 2017     […]

Več