»Dvodnevna ekskurzija za študente VSŠ na Primorsko«

Študentje drugega letnika VSŠ, so si 27. in 28. maja 2019, ogledali različna živilska podjetja v Ljubljani in na Primorskem: Pekarna Spar, Ljubljana Fructal, Ajdovščina Stara pršutarna Q-Komel v Kobjeglavi Oljarna Družina Bajda, Izola Atlantic Grupa Argeta, Izola Vina Koper, Koper Kljub dežju, je bilo odlično!

Več

Ekskurzija v Ljubljano (PSV in ŽMB)

Študenti 1. letnika so imeli v ponedeljek, 1. 4. 2019, pri predmetih PSV in ŽMB strokovno ekskurzijo v Ljubljano. Ogledali so si: –  Nacionalni inštitut za biologijo, Večna pot 111, Ljubljana –  Hotel  MONS, Pot za Brdom 4, Ljubljana – Laboratorije in zbirko kultur na Biotehniški fakulteti, Jamnikova 101, Ljubljana  –  Krofarno na Trojanah, Trojane […]

Več

UTRINKI S STROKOVNE EKSKURZIJE 21. 3. 2019 – ZKN

Ta dan so študentje drugega letnika obiskali parlament RS, kuhinjo v UKC Ljubljana in podjetja KoGast ter Winterhalter v Grosuplju. Zaradi zaprte ceste, smo zanimivo ekskurzijo  zaključili šele proti večeru, a polni dobrih vtisov in novih informacij.  

Več

Predavanje o zaposlovanju mladih in razmerah na trgu dela

V četrtek, 31. 1. 2019, je bilo za študente drugega letnika organizirano vabljeno predavanje o zaposlovanju mladih in razmerah na trgu dela. Zanimivo predavanje je izvedla gospa Sabina Leben, predstavnica Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (Sindikat Mladi plus).  

Več

Koledar ICP 2019

IC Piramida Maribor je skupaj s partnerji: Društvom živilskih in prehranskih strokovnih delavcev SV Slovenije, Inštitutom za nutricionistiko iz Ljubljane, Mlinarstvo Rangus in Slovenskim društvom za promocijo ajde Fagopyrum pripravilo koledar za leto 2019. Lahko si ga ogledate v priponkah. ICP koledar 2019 podkarton ICP koledar 2019  

Več

VABILO NA ŠTUDENTSKI RAZISKOVALNI TABOR NA GORENJSKEM – avgust 2018

Namen raziskovalnega tabora: Namen raziskovalnega tabora je proučiti proizvodnjo in predelavo mleka ter ponudbo mlečnih izdelkov na planinah v okolici Bohinja (Uskovnica, Zajamniki, Konjščica, Zadnji Vogel, Velo polje …) spoznavanje naravnih lepot in zdravilnih rastlin. Študenti bodo raziskovali okolico, zbirali podatke, jih razvrščali in obdelali. Cilji raziskovalnega tabora so: spoznati tradicijo predelave mleka na Slovenskem, […]

Več

Ekskurzija študentov prvega letnika (PSV)

V ponedeljek, 23. 4. 2018, so študentje prvega letnika spoznavali proizvode in poslovne usmeritve v štirih različnih vrstah proizvodnje v SV delu Slovenije. Najprej je študente očarala filozofija in delovanje ekološke kmetije Rožmarič iz Veržeja. Sledila je predstavitev vrednot in delovanja v Hotelu Radin v Radencih. Ob kosilu so izvedeli še kakšna je vizija in […]

Več

Ogled predstave v SNG Maribor (21. 3. 2018)

Na prvi pomladni dan, so si v okviru predmeta Poslovno sporazumevanje in vodenje, študentje prvega letnika ogledali predstavo Večno mladi v SNG Maribor. Predstava, ki prinaša veliko smeha, glasbe, pa tudi resnice o življenju in staranju, je bila študentom zelo všeč.    

Več

ZKN – vabljeno predavanje gospe Liljane Šurlan o certificiranju živil

Postopke certificiranja živil, s poudarkom na ekoloških kmetijskih izdelkih in živilih, je (22. 3. 2018) študentom 2. letnika predstavila ga. Liljana Šurlan iz podjetja TÜV SÜD Sava d.o.o. S praktičnimi izkušnjami obarvano predavanje, je bilo nadvse zanimivo. Še posebej pa smo veseli, ker je ga. Šurlan diplomantka naše VSŠ.    

Več

V okviru predmeta PSV

V okviru predmeta PSV, je bilo 12. 3. 2018, izvedeno vabljeno predavanje o duševnem zdravju mladih. Predavala je dr. Vita Poštuvan, ki je študentom predstavila mnoge koristne informacije in spoznanja.      

Več

Revija Pet zvezdic številka 3

V reviji Pet zvezdic št. 3  (marec 2018) je bil objavljen prispevek o dogodku na naši šoli – obiskali so nas japonski mojstri ajdovih rezancev. Pet zvezdic_japonski mojstri_marec 2018    

Več

Gledališka predstava

V decembru smo si ogledali kratko gledališko predstavo dijakov srednje šole, za katero je scenarij napisala študentka 2. letnika višje strokovne šole Lili Frece.  

Več

Sladke jedi naših prednikov

Študentje 2. letnika VSŠ so predmet Trženje v živilstvu in prehrani zaključili s predstavitvijo projekta SLADKE JEDI NAŠIH PREDNIKOV. Oglejte si nekaj slik iz projekta.  

Več

RAZISKOVALNI TABOR 2017

V začetku avgusta, ko so temperature krepko presegale 30 stopinj smo se študentke višje strokovne šole živilstva in prehrane, pod vodstvom profesorice Silve Hostnik, odpeljale proti Bohinjski Bistrici. Načrtovano smo imeli raziskati ta del Slovenije, spoznati proizvodnjo mlečnih izdelkov na planinah in se družiti izven predavalnice. Nastanili smo se v apartmajih v Bohinjski Bistrici, ker […]

Več