8. januarja 2018 so nas obiskali učenci 8. razredov OŠ Franceta Prešerna Maribor, ki so na IC Piramida Maribor preživeli poučno dopoldne. Zaradi kvalitetnejše in lažje izvedbe je delo potekalo v več skupinah, ki so se tekom izvedbe zamenjale.

Za učence in njihove spremljajoče učitelje smo pripravili dve strokovni predavanji: dr. Tina Perko je pripravila predavanje o zdravi prehrani z degustacijo in ocenjevanjem ekoloških hrenovk, izdelanih v naših mesarskih delavnicah, gospa Jelka Potnik pa predavanje o senzoriki medu. Ker pa je praktično delo vedno bolj zanimivo od teorije, so učenci nato še izdelovali rogljičke iz kvašenega testa z različnim polnilom (orehi, marmelada) v slaščičarskih delavnicah pod vodstvom učiteljic praktičnega pouka – gospe Manje Perčič in gospe Veronike Krstanović ter pekovsko pecivo v pekovskih delavnicah pod vodstvom učiteljev praktičnega pouka – gospoda Darka Hercog in gospe Mateje Gimpelj. Vse svoje izdelke so nato degustirali in odnesli domov.

Ugotovili so, da je delo pri nas zelo zanimivo, dišeče in predvsem okusno.