Pozdravljeni.

Med tednom se zbudimo ob 4:30, nato imamo zajtrk ter se ob 5h odpraviva Nina in Amadeja iz hotela na avtobusno postajo. Na delo prispeva nekje 5:50 z delom pa začneva ob 6:00. V Szhinu so vsi zelo prijazni in nama takoj vse razložijo in pokažejo, če česa ne znava. Na praksi delava različne sladice, kot so jabolčni zavitek, kardinale, punč, indijančki, pecivo z marelicami in slivami, piškote, čokoladno torto, vanilijeve in jabolčne krofe itd. Proti koncu delovnega časa pa še vse te sladice tudi pakiramo. Z delom končava ob 2h, včasih pa tudi prej. Ko pridemo domov, si naredimo kosilo nato pa po navadi ostanemo v hotelu, včasih pa gremo tudi malo pogledat po mestu.

Nataša se zbudi ob istem času kot midve ter pripravi zajtrk za vse. Iz hotela se odpravi nekje 5:30 ter začne z delom ob 7:00 v L. Heinerju. Zjutraj pred 7. uro se zberejo vsi vajenci in se dogovorijo o tem, kaj bodo delali ta dan. Prvo začnejo s pakiranjem izdelkov, ki jih odpeljejo v vsa podjetja. Prva dva tedna so jo dodelili v oddelek, kjer delajo razne torte ter Kardinalove rezine. Redno vzdržujejo čistočo. Ob 12h je pavza za vajence, ki traja pol ure. Med pavzo si vajenci razdelijo popoldanske naloge, ki jih opravljajo brez mentorjev. Ko so vse naloge opravjene in vse počiščeno se lahko odpravijo domov. Z delom konča po navadi ob 14:30, včasih še dlje.Ta teden je pa na oddelku marcipan, kjer izdelujejo izdelke iz marcipana.

Če bi bilo kdaj kaj narobe se lahko kadarkoli obrnemo na našo kontaktno osebo gospo Paganotta, katera nam je prva dva tedna priskrbela hrano, zdaj pa nam pošlje denar, da si lahko samostojno kupimo hrano, ki jo želimo.

Dnevi zelo hitro minejo in čaka nas še samo en teden na Dunaju. Komaj čakamo, da pridemo domov med svojce. Dobile smo izjemno izkušnjo, se veliko naučile, postale zelo samostojne, utrdile nemški jezik, videle predbožični Dunaj, katerega bomo zelo pogrešale.

Pošiljamo vam lepe pozdrave z Dunaja.
Nina, Nataša in Amadeja

Fotografije in video so iz časa mobilnosti učiteljice slaščičarstva Marije Horvat ter obiska vodje MIC-a dr. Alenke Hmelak Gorenjak in direktorja Davorina Urih na Dunaju.

stanovanje na dunaju