Usposabljanje NPK Izdelovalec/izdelovalka trajnega peciva – 15. 6. 2017

 

Zbiramo prijave na usposabljanje NPK Izdelovalec/izdelovalka trajnega peciva. Po usposabljanju sledi izpit za pridobitev certifikata NPK Izdelovalec/izdelovalka trajnega peciva.

trajnopecivo

Prijavite se na usposabljanje do 13. 6. 2017.

Pričetek usposabljanja bo 15. 6. 2017.

Vstopni pogoji:

  • končana osnovna šola

 

Znanja in spretnosti kandidata:

  • pripravi vse osnovne in pomožne surovine ter dodatke za posamezno testo ali maso,
  • ročno ali strojno tehta surovine po recepturi,
  • obdela vse surovine po proizvajalni specifikaciji,
  • pripravlja modele,
  • enakomerno oblikuje testo in brizga mase,
  • polni testo z nadevi,
  • oblikovano testo vlaga v modele ali polaga na pekače,
  • pozna osnove prehrane z mikrobiologijo živil,
  • pozna splošne značilnosti in osnovne sestavine različnih vrst testa in mas,
  • zna izračunati količino surovin za pripravo različnih vrst testa in mas,
  • zna pravilno pripraviti sestavine,
  • zna pravilno ravnati z alergenimi sestavinami za obvladovanje navzkrižne kontaminacije,
  • zna toplotno in mehansko obdelati surovine,
  • pozna stroje in naprave za izdelavo test in mas,
  • obvlada tehnološke postopke izdelave posameznih vrst testa ali mas,
  • pozna procese v času mesitve,
  • pozna postopke oblikovanja testa ali mas,
  • pripravlja surovine po recepturi,
  • meša, kuha ali temperira glazure,
  • nadzira čas in pogoje shranjevanja polizdelkov,
  • pozna značilnosti posameznih vrst prevlek (glazur) in prelivov,
  • pozna postopke izdelave posameznih vrst prevlek in prelivov,
  • pozna pravilen postopek temperiranja glazur,
  • ročno ali strojno tehta in pakira izdelke v primerne embalažne materiale,
  • kontrolira maso pakiranih izdelkov,
  • opremi izdelke z ustrezno deklaracijo,
  • nadzira skladiščenje trajnega peciva,
  • pozna predpise o pakiranju, deklariranju in skladiščenju izdelkov,
  • pozna stroje in naprave za pakiranje in skladiščenje izdelkov,
  • zna kontrolirati čas in pogoje skladiščenja,
  • pozna osnove pakiranja in primernost embalažnih materialov,
  • pozna vrste embalažnih materialov,
  • zna tehtati pakirane izdelke,
  • pozna osnove estetskega pakiranja izdelkov.

Katalog: http://www.npk.si/katalog.php?katalogid=%2Fkatalog.aspx%2F70554071%20 

 

Ugodnosti plačila usposabljanja:

  • možnost plačila na 3 obroke
  • ob enkratnem plačilu dobite 5 % popust 
  • brezposelne osebe ob predložitvi potrdila iz Zavod RS za zaposlovanje dobijo 10 % popust

Za dodatne informacije pišite ali pokličite:

  1. Tina Perko, svetovalka za NPK
  • po e-pošti: tina.perko@icp-mb.si
  • ali telefonu: 02 /320 86 13