Spoštovani!
Tukaj je fotozgodba https://photos.app.goo.gl/b8YiaUGYGqjJEsGn9 druženja s knjigo, bralci, knjigobežnicami v partnerskem projektu, ki smo ga izvedli v četrtek, 4. oktobra 2018.
Zgodba, ki smo jo ustvarili z dušo in ljubeznijo. Rodile so se tri nove knjigobežnice v Mariboru:
Maistrova knjigobežnica, Kadetnica, Engelsova 15, Maribor
Polževa knjigobežnica, VDC Polž, Park mladih 4, Maribor
Sladka knjigobežnica, Park mladih 3, Maribor
Hvaležen sem  vsem, ki so bili sokreatorji skupnega projekta, hvaležen vsem, ki so pripravili čudovite kulturne programe, hvala vsem, ki so nagovorili vojake, varovance, dijake, obiskovalce …,
hvaležen vsem, ki ste se udeležili dogodka: vojakom, dijakom šol, knjižničarkam, upokojencem; bilo je prijetno medgeneracijsko srečanje in bralni sprehod s potujočo stojnico (cizo) od knjigobežnice do knjigobežnice po mestnih ulicah Maribora..
Hvaležen sem tudi vsem, ki se niste mogli udeležiti dogodka, vendar ste nas tako ali drugače podpirali.
Hvaležen vsem prvim donatorjem knjig:

Bralna značka Slovenije – ZPMS,

Društvo bibliotekarjev Maribor,

zasebni donator Janez Golež (fizično jih je dostavila svakinja Katja Vlaj Golež),

Urška Prelog,

Majda Potrata,

Tone Partljič.

Čeprav so temu dogodku na RTV SLO 1 namenili samo 5 sekund, smo podarili Mariboru novo možnost srečanja s knjigami, z branjem, mreženja živih ljudi, ki se bodo srečevali ob knjigobežnicah, si izmenjevali knjige, besede, objeme …
Napisal bom za začetek krajši članek za Večer, revijo Slovenska vojska in Knjižničarske novice, ko pa bom svoje mesečno popotovanje s knjigo in branjem zaključil v torek, 9. 10., v kartuziji Pleterje, kjer bom zopet po 41 letih videl bogato samostansko knjižnico in preživel dan s kartuzijani, bom pa napisal daljšo zgodbo za Večer.
Vse dobro in mir vsem.
S spoštovanjem in hvaležnostjo.
Mirko Nidorfer, prof. slov., bibl. spec.
v imenu sodelavcev partnerskega projekta